Брашов

Екскурзия до Брашов, Синая и Бран – незабравимо пътешествие към нови приключения и културни богатства

 

Избягайте от ежедневната рутина и се насладете на едно незабравимо пътешествие с екскурзия с Unitransfer. Екскурзиите са идеалния начин да се открият нови дестинации, да се научат различни култури и традиции и да се създадат спомени за цял живот.

Без значение дали сте любители на природата , историята или градския живот, съществува екскурзия, съобразена с вашите интереси и предпочитания. Разнообразието от екскурзии включва пътуванията до забележителни градове, планински курорти, селски местности и екзотични дестинации.

Ние от Unitransfer предлагаме незабравима комбинирана екскурзия до седмия по големина град в Румъния- Брашов, замъка на Дракула и Синая.

Синая е вълшебно място в Румъния, което очарова туристите, както през лятото, така и през зимата. Синая се намира на 44 километра от Брашов в долината Прахова, в полите на планините Бучеджи. Приказното градче е наречено на манастир, които е построен от местен благородник, след неговото поклонническо пътешествие до планината Синай в Египет. Красотата на района е толкова пленителна, че туристическия потенциал е забелязан още от преди векове. Най-известната забележителност в Синая е замъка Пелеш, наричан още „Перлата на Карпатите“, една от най-важните сгради по пътя към Трансилвания. Пелеш е грандиозен замък в алпийски стил, съчетаващ уникален дизайн, който включва както италианска елегантност, така и немска естетика. Синая е едно прекрасно място за спокойствие и отдих, за вдъхновение и посещение на културни забележителности.

Замъка Бран се намира в Карпатите на около 50 км. от Брашов. Това е средновековна крепост, чието име винаги се асоциира с легендата за граф Дракула. Саксонците от Брашов са построили този замък, за да пази жизнено важна търговска артерия. Замъкът е частен музей, който показва изкуство и мебели, събрани от кралица Мария. Хиляди туристи посещават замъка Бран всяка година за автентично вампирско преживяване и не остават разочаровани.

Разположен в сърцето на Трансилвания, Брашов е очарователен средновековен град с много богата история. Една от забележителностите в този град е Черната църква. Тя е една от най-впечатляващите религиозни сгради в Румъния. Строежът й е започнат през 14-ти век като римокатолическа структура и е известна като църквата „Св. Мария“. През 1689 г. Голям огън унищожава интериора и поврежда стените и покрива. Брашов има с какво да ви изненада и да ви накара да го посетите отново.

Съчетайте релаксация и забавление, избирайки екскурзия, която отговаря на вашите желания и бюджет. Нека вашето следващо пътешествие бъде истинско приключение, пълно с невероятни впечатления и неповторими моменти.

Резервирайте вашата екскурзия днес в Unitransfer и се подгответе за емоционално зареждащо и обогатяващо преживяване. Впечатленията от екскурзията ще ви оставят желания за още приключения и неизброими спомени за споделяне с близки и приятели. Направете вашата резервация на телефон 0876 10 10 20 или на нашият уебсайт unitransfer.bg и изживейте румънската приказка.

Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.